לא כל ילד עם ציונים נמוכים סובל מבעיית למידה. לעיתים, כשיש קושי מהותי או לקות למידה, והפתרונות הרגילים פשוט לא עובדים, צריך לחפש משהו אחר. הורים רבים מספרים שכבר ניסו הכול: שיעורים פרטיים, הוראה מתקנת, חיזוקים רגשיים ועוד אבל הילד עדיין נאבק, מתוסכל, לא אוהב ללמוד, לא מצליח להתרכז, ונמנע משיעורי בית. נשמע מוכר?
במקרים רבים, הסיבה היא פשוטה אך מהותית; התשתית הנוירולוגית של הלמידה עדיין לא בשלה. כלומר, עוד לפני שעוסקים בתכני הלימוד, חשוב לבדוק איך המוח קולט ומעבד את החומר. בדיוק כאן נכנס לתמונה האימון התנועתי – תהליך שמשפיע ישירות על היכולות הקוגניטיביות העמוקות ביותר ומאפשר שיפור מיומנויות למידה באופן טבעי, מהיר וחווייתי.
במקום ללמד להרים משקולות – עובדים על השרירים הנכונים
חשבו על זה - אין טעם ללמד ילד להרים משקולות לפני שפיתח את השרירים הבסיסיים הדרושים לכך. כך גם בלמידה – אם תנסו ללמד ילד לקרוא לכתוב או לעשות תרגילי חשבון לפני שהתשתית הנוירולוגית המתאימה לכך כבר התפתחה, זה פשוט לא יעבוד. הילד יחווה תסכול, תחושת כישלון ואפילו יתפתחו בעיות התנהגות הנובעות מתחושת חוסר אונים.
באימון התנועתי קורה משהו אחר לגמרי - המערכת מתחילה לעבוד על פי התכנון המקורי שלה. כשמתפתח הבסיס הנכון, ההתקדמות בלמידה מתרחשת באופן טבעי.
למה דווקא תנועה?
כשתינוק נולד, הוא חווה את העולם באמצעות שימוש בתפיסה תלת-ממדית – הוא רואה, נוגע, מריח, שומע, מחזיק ומטפס. טלפון זה טלפון. מקל זה מקל. אבל קריאה, כתיבה וחשבון דורשים שימוש באותיות ומספרים שהם סמלים מופשטים ודו-ממדיים.
כדי לפתח שליטה בהם, הילד צריך שהמערכת הנוירולוגית שלו תעבור הסתגלות לדו-ממד, בלעדיה הוא יתקשה להתמודד עם משימות הלימוד השונות.
באימון תנועתי אנחנו בעצם "מתכנתים מחדש" את המערכת – בהנאה, דרך משחקים ותרגולים תנועתיים. במהלך האימון אנחנו משפרים תפקודים נוירולוגיים שמאפשרים למידה – ריכוז, קואורדינציה, מיקוד ראייה, יכולת סדר וארגון, זיכרון חזותי ועוד.
ילד שהגיע אליי לאחר חמש שנים של הוראה מתקנת ללא שיפור, חווה שינוי דרמטי כבר אחרי ארבעה חודשים – גם בלימודים, גם בהתנהגות, וגם בתקשורת עם הסביבה.
לא רק לילדים
חשוב לדעת - השיטה לא מיועדת רק לילדים עם קשיי למידה או כאלו שיש להם הפרעת קשב, דיסלקציה או דיסקלקוליה.
בעבר עבדתי עם כדורגלן מקצועי שעבר תאונת דרכים קשה וסבל מפגיעה מוחית – ותפקודו השתפר משמעותית לאחר תרגול עקבי.
העבודה על שיפור הישגים ותפקודים נוירולוגיים יכולה להתאים לקשישים, ספורטאים ואפילו לאנשים שמעוניינים לחדד את כישורי החשיבה שלהם לצורך תפקוד יומיומי מיטבי.
לסיכום,
אימון תנועתי לפיתוח כישורי למידה מציע גישה חדשנית עם תוצאות מוכחות המסייעת לילדים (ולא רק להם) להגיע להישגים אמיתיים בדרך מהנה וטבעית..
אם גם הילד שלכם מתקשה בלימודים, חווה תסכולים או חוסר הצלחה, אולי הגיע הזמן לנסות דרך אחרת – כזו המתחילה בתנועה ומובילה לפריצת דרך אמיתית.