וואטסאפ!

 מקשיבים CONFIDENCE

ביטחון עצמי נמוך מביא ילד להישגים נמוכים מאלה שיכול היה להשיג בהסתמך על כישוריו וידיעותיו. ביטחון עצמי נמוך משפיע על ההתנהגות החברתית, על היכולת ליזום ולחולל שינויים ועל ההתנהלות במשפחה ובזוגיות  מקשיבים CONFIDENCE  תהליך מעצים לילדים ומבוגרים שרוצים לחזק את הביטחון  העצמי, לבטוח בעצמם ובדרכם, לבחור את הבחירות הנכונות להם, לפעול מתוך חדוות יצירה ושמחת חיים ולא מתוך כורח או פחדים.                                     

הורים רבים חושבים בטעות שפיתוח ביטחון עצמי אצל ילדים יוצר ילדים חוצפנים, שחצנים ובאופן כללי לא חברותיים. למעשה, דווקא הבעיה הגדולה נעוצה בדימוי עצמי נמוך אצל ילדים כך שההיפך הוא הנכון. אם אתם שואלים את עצמכם איך להקנות לילד בטחון עצמי, אסרטיביות והערכה עצמית אתם מוזמנים להמשיך לקרוא.

כיצד לשפר ביטחון עצמי אצל ילדים?

למעשה, שיפור הביטחון העצמי של הילדים נמצא בידיים שלנו ההורים ומצריך פעולות פשוטות, למשלשיפור ביטחון עצמי אצל ילדים נסו לתת לילדיכם תפקידים קבועים בבית, לבקש את חוות דעתו בעניינים של "מבוגרים" כמו אוכל, לבוש, יעד לטיול ועוד ותופתעו מהתוצאות. אם אתם מתקשים לעשות זאת בעצמכם, מרגישים שאין לכם את הכלים הנכונים או חשים שפספסתם או הקדמתם את הרכבתאתם יכולים להסיר דאגה מלבכם כי אין גיל מוקדם או מאוחר מדי בשביל זה. 

שיפור ביטחון עצמי אצל ילדים כי אף פעם לא מאוחר

למרבה ההפתעה ובניגוד אולי להגיון, אבל אף פעם לא מוקדם או מאוחר מדי לשפר ביטחון עצמי אצל ילדים. למעשה, כל המקדים הרי זה משובח וניתן לעשות תרגילים לשיפור ביטחון עצמי בכל גיל, למשל יש כיום סדנאות לפיתוח ביטחון עצמי בגיל הרך שמבטיחות לילדים שלכם חיים עם סיפוק ומשמעות, תפקוד יעיל בהמשך הדרך ובעיקר – עושר תרבותי, חברתי והנאה ממערכות יחסים איכותיות כל החיים.

שיפור ביטחון עצמי בילד באמצעות יצירה

"העץ הידידותי" הנראה בתמונה זו היא עבודה שילד יצר בטו בשבט בנושא חברות. מראה שכשמשהו מטריד/יושב במחשבותיו- לא משנה מה הנושא הנלמד הוא ישתדל למצוא דרך לבטא את הצורך שלו,  הנושא היה ט"ו בשבט אך מה שהעסיקו היתה חברות אז הוא מצא לכך פיתרון.

ביטחון עצמי אצל ילדים הוא ללא ספק אחד הגורמים המשפיעים ביותר על המיומנויות החברתיות שלו. ילד בעל דימוי עצמי חיובי ובטחון עצמי גבוה, יחוש בטוח ליצור קשר עם ילדים אחרים, לפתח משחק, ולא ייפגע בצורה חוסמת אם יקבל תגובה שלילית כלשהי אלא ימשיך הלאה בטבעיות אל האתגר הבא. לכן אם אתם רואים ירידה ביכולות החברתיות של הילד, מומלץ מאוד לעזור לו לבנות את הביטחון העצמי שלו ובמידת הצורך להיעזר לצורך כך באנשי מקצוע.

טיפול להעלאת הביטחון בילדים

אם גם אתם מעוניינים לשפר את הביטחון העצמי של ילדיכם כדאי שתכירו את "מקשיבים" – מרחב אימוני שהוקם ומנוהל ע"י יעלי רהב- סיון, מומחית בהקשבה פנימית ובהקשבה חיצונית ובמילים אחרות - בתקשורת תוך-אישית ובין אישית. בנוסף היא גם מאמנת אישית וקבוצתית עם נסיון רב בהדרכה אישית, בהדרכת הורים, בביופידבק, בפיזיקה משפחתית ובשיטות שונות לשיפור הבטחון העצמי.

אנחנו יודעים שאתם הורים עסוקים וגם כאן אתם יכולים להסיר דאגה מלבכם – אתם יכולים ליצור קשר גם באמצעות הפייסבוק, להשאיר הודעה באתר, לשלוח מייל לכתובת yaeli@makshivim.co.il או לצלצל למספר הטלפון 050-3597622 . טובים ורבים כבר הגיעו למסקנה אחת - אין מקום טוב יותר מזה לשיפור ביטחון עצמי אצל ילדים אז מה איתכם?

לשיחת ייעוץ ראשוני השאירו פרטים כאן
צור קשר
חייגו עכשיו
050-3597622

צרו איתנו קשר

Facebook אימייל Facebook Youtube