וואטסאפ!

מרגע שהתחיל החופש הגדול אני מקבלת בין 5 ל 20 פניות ביום מהורים מודאגים שמחפשים טיפול רגשי לילד או סדנה לשיפור מיומנויות שונות:

בין הסיבות שמביאות הורים להדרכה ניתן למצוא:

צורך בחיזוק הביטחון העצמי של הילד, עזרה בוויסות רגשי, פיתוח כישורי למידה, קשב וריכוז,  ניהול אפקטיבי של מתחים וכעסים, התמודדות  מיטבית עם חרדות ושיפור הכישורים החברתיים.

כשמדובר בהפרעת קשב או לקות למידה אני חייבת לעבוד הן עם ההורים והן עם הילדים.הדרכת הורים מיטבית

עם הילדים אני מקיימת אימון תנועתי, רגשי וקוגניטיבי שמשפר את הפעילות המוחית ומביא לעלייה בכישורי הלמידה ובהישגים.

אלא שטיפול מיטבי אינו מתחיל ונגמר בעבודה עם הילדים, טיפול יעיל הוא תהליך משולב הן של הילדים והן של ההורים.

בתהליך הליווי שמקבלים ההורים ניתנת הדרכה כיצד לתמוך בילד ולעזור לו להתמיד בתרגול הדרוש על מנת לחולל את השינוי המבוקש.

הקשיים שחווים הילדים מעוררים קשיים גם אצל ההורים, הקשיים שחווים ההורים עשויים לבוא לידי ביטוי בעייפות רבה, בחוסר סבלנות, בפסימיות, ברגזנות ועוד..

לא פעם הקשיים האלה מייצרים קשיים בזוגיות ומביאים לכך שבמקום לשתף פעולה התקשורת רוויית מתחים, שמעכירים את האווירה בבית ולעיתים אף גורמים לילדים שהקשיים שלהם היו הטריגר למתיחות – לרגשות אשם ופגיעה בביטחון העצמי.

כשמבקשים ללמד ילד לדחות סיפוקים, כשמבקשים לשפר אצל הילדים את הביטחון העצמי ותחושת המסוגלות, כשרוצים לעזור לילדים לפתח את הכישורים החברתיים – ניתן לקצר תהליכים ולעבוד עם ההורים בלבד.

הדרכת הורים היא הדרך המהירה והאפקטיבית ביותר לשינוי.

אז מדוע הדרכת הורים?

הרי הבעייה היא של הילד ובכן:  להורים יש את היכולת הטובה ביותר לעזור לילדים לחולל את השינוי, ההורים נמצאים עם הילד כאשר הוא מתעורר בבקר, כאשר הוא יושב לאכול וכשהוא מתארגן לשינה.

ההורים הם האנשים הקרובים ביותר אל הילד וככאלה הילד סומך עליהם ומחקה את התנהגותם, כאשר ההורים לומדים כיצד לשוחח עם הילד בדרך שמביעה עניין במה שיש לו לומר, שמשדרת לילד: 

"אתה מעניין בדיוק כפי שאתה", "מה שיש לך לומר מסקרן אותי", השיח הפנימי של הילד עם עצמו משתנה, הביטחון העצמי עולה והתקשורת של הילד עם ההורים ולאחר מכן גם עם החברים משתדרגת.

ואם בעלי לא מאמין בהדרכת הורים?ואם אשתי מסרבת לבוא להדרכה?

הניסיון מראה שגם אם רק אחד ההורים מגיע להדרכה הורית ומתחיל לנהוג אחרת- ההורה האחר שנוכח בשינוי מגלה לא פעם עניין ולעיתים מבקש להגיע להדרכה על מנת ללמוד ולהצליח לנהל תקשורת אפקטיבית עם הילד.

"היה אתה השינוי שאתה רוצה לראות בעולמך" / מהטמה גנדי, אם הילדים שלכם מתמודדים עם קשיים לימודיים, רגשיים או חברתיים, אם אתם הורים מתוסכלים או חסרי אונים, אם מתחשק לכם לפעמים להחזיר את מפתחות ההורות ולחזור להיות רגועים ונינוחים

בואו נשוחח

050-3597622 ותתחילו את השינוי כבר עכשיו.

לשיחת ייעוץ ראשוני השאירו פרטים כאן
צור קשר
חייגו עכשיו
050-3597622

צרו איתנו קשר

Facebook אימייל Facebook Youtube