וואטסאפ!

באופן סטטיסטי נקבע כי רק אחד מתוך כל מאה ילדים מאובחן כמקרה חמור וקיצוני של הפרעות קשב וריכוז. למען האמת, שאר המאובחנים בהפרעות קשב וריכוז יכולים לתפקד ביומיום ללא צורך בריטלין או תרופות אחרות, אך ורק על באמצעות עזרה תומכת מהסביבה הקרובה. למשל, עזרה בשיעורי בית, עזרה בארגון, עזרה בבעיות חברתיות (במידה ויש כאלו) והכי חשוב: הבנה, עידוד והצבת מטרות באופן ריאלי.

טיפול בהפרעת קשב וריכוז אמור להביא ילדים ומבוגרים למקום בו איכות חייהם תשתפר פלאים וזאת ביכולת לסגל לעצמם דרכים יעילות לשמור על ריכוז ומיקוד לאורך היום. 

בתחום הטיפולי הרחב קיימים מספר פתרונות לבעיות קשב וריכוז. טיפול בהפרעת קשב וריכוז מביא הורים ומבוגרים לעשות שימוש לא מידתי בכדורים דוגמת ריטלין. כדורים אשר עלולים לפתח תלות רחבה מידי, מבלי לסגל לילד או מבוגר במסגרת טיפול בהפרעת קשב וריכוז כלים אפקטיביים יותר להתמודדות. 

טיפול בהפרעות קשב וריכוז ללא רטלין מביא רבים לבחור באפשרות של סדנאות טיפוליות. סדנאות הפועלות לביצוע יעיל של תרגולים המאפשרים למוח שלנו לבצע "שיתופי פעולה" רחבים יותר אשר תורמים לטיפול בהפרעות קשב וריכוז במבוגרים ואף בילדים. 

 

כיצד מתבטאת הפרעת קשב וריכוז?

בסדנאות טיפוליות ייחודיות מתאפשר לתלמידים וסטודנטים להעמיק אודות הפרעות הקשב והריכוז אותם הם חווים, בין אם במסגרתם לימודיהם, במסגרות אחרות בהם הם לוקחים חלק ואף בשעות הפנאי והחיי היום יום שלהם. 

במסגרת טיפול בהפרעת קשב וריכוז נעשה מיפוי של ההפרעות אליהם גם נחשפים המטופלים. בעיות הקשב והריכוז נוגעות לבעיות של קליטת מידע מהחושים, בעיות בעיבוד והבנת המידע אותו כן הצלחנו לקלוט, בעיות בשימוש במידע שאגור אצלנו בזיכרון, בעיות בשליפת המידע מהזיכרון ואף בעיות בביטוי המידע באמצעות שיחה ואו כתיבה. 

אם נתרכז בתחום הלימודי, חווים תלמידים וסטודנטים, להם הפרעת קשב וריכוז, בעיות שלא מאפשרות להם לעמוד במשימות הלימוד ובתוכם הכנת שיעורי בית, הישגים נמוכים במשימות ומבחנים, ביטויים חריפים של דיסלקציה, קושי לעקוב החומר המועבר בכיתה, קושי בריכוז לאורך שיעורים של 45 דקות ושיעורים ארוכים של יותר משעה ובעצם העובדה שאין הם מצליחים לממש את הפוטנציאל הגלום בהם למול הפרעות אלו. 

 

שימוש בתרופה ללא צורך הגורר תופעות לוואי

תרופות כגון ריטלין, קונצרטה, אדרל או סטרטרה נרשמות היום בתדירות גבוהה לילדים. ההנחיות לרופאים הן להימנע משימוש בתרופת ריטלין או בתרופות דומות כשהנחיצות מוטלת בספק ולא לפני שנוסו שיטות אחרות באופן טבעי יותר שמטרתן לנסות ולייצר פעילות טבעית ובעלת תועלת אצל ילדים ומבוגרים עם בעיות קשב וריכוז.

התופעות לוואי הפוקדות השכם וערב אנשים הנוטלים "ריטלין" הן רבות לדוגמה: חוסר שקט, נדודי שינה, חרדה, עצבנות, לחץ דם גבוה, הזיות ולעיתים גם פסיכוזה.

טיפול בהפרעת קשב וריכוז ללא ריטלין יכול לבוא לידי ביטוי במגוון צורות ודרכים. אצלנו במרכז "מקשיבים" אנו מייעצים להורים ולילדים כיצד ניתן לפעול בכדי להימנע מתרופות כימיות. בין החוגים בעמק חפר תוכלו למצוא אצלנו הרצאות אשר מיועדות להורים ובהן אנו נספק מידע רב על הצלחות ודרכי התמודדות שנתקלנו בהן בעבר.

 

חוגים ממוקדים לטיפול בהפרעת קשב וריכוז

מטרתם של החוגים השונים במרכז הוא לגרום להתפתחות ולתקשורת בין הילדים לחבריהם ולהוריהם, להעצים אותם, לתמוך בהם ולהגדיר שאיפות ריאליות אליהן נרצה להגיע ביעדי זמן מסוימים. ישנם המון פתרונות לבעיות קשב וריכוז, החל מטיפול באומנות, פריקת אנרגיה בפעילויות ספורטיביות ואפילו שמירה על תזונה מסוימת.

חשוב לציין שהתהליך אכן אורך זמן מה ולכן על כל הצדדים להיות מחויבים אליו ולהבין שניתן לבצע שינוי אמתי אם יש רצון, נוכחות והתמדה. גם ההורים צריכים להבין כי מדובר במשימה מורכבת עבור ילדיהם ועליהם לשמש כתף תומכת שמכילה ומבינה את הסיטואציה.

אם ילדכם סובל מהפרעות מסוג זה, הגיעו אלינו למרכז "מקשיבים" בעמק חפר ואנו נציג בפניכם את האפשרויות עבור טיפול בהפרעת קשב וריכוז ללא ריטלין. כדאי ליצור עמנו קשר באתר האינטרנט שלנו ולהתעדכן באלו ימים אנו מבצעים הרצאות שונות אשר מיועדות להורים ולילדים כאחד.

לשיחת ייעוץ ראשוני השאירו פרטים כאן
צור קשר
חייגו עכשיו
050-3597622

צרו איתנו קשר

Facebook אימייל Facebook Youtube