וואטסאפ!

כשילדים בבית הספר מתקשים בהבנת החומר הנלמד או בהכנת שיעורי הבית או בהבנת סיטואציות חברתיות – כדאי להתחקות אחר הסיבה לקושי. לעיתים מדובר בקשיי התארגנות, לעיתים בהפרעת קשב או קושי רגשי ולפעמים הסיבה היא לקות למידה.

כאשר מאתרים את הלקות ומטפלים בה ניתן לעזור לילדים להגיע להישגים גבוהים בהרבה מאלה שהם מורגלים בהם ואז אנחנו עשויים לגלות שהילדים מתחילים ליהנות מהלמידה בבית הספר, מהכנת שיעורי הבית ומאינטראקציות חברתיות מוצלחות.יעלי רהב סיון מטפלת בלקות למידה

הטיפול המקובל בלקויות למידה הוא למידה בקבוצות קטנות שלעיתים עושה שימוש בכלים של הוראה מתקנת ולעיתים בשיטת הלמידה הנהוגה בכיתת האם.

ילדים רבים מאלה המקבלים שיעורי תגבור בבתי הספר ומחוצה לו אינם רוכשים את הכלים ללמידה ומפתחים תלות בשיעורים הפרטיים כיון שהלא רכשו מיומנויות למידה.

ברוב המקרים הם אינם מצליחים ללמוד בכוחות עצמם כיון שהמערכת הנוירולוגית שלהם אינה בשלה ללמידה. בשנים האחרונות התפתחו לא מעט שיטות שמטרתן להביא להבשלה נוירולוגית של המוח על מנת לאפשר לו לקלוט את החומרים הנלמדים בית הספר, לעבד את המידע ולשלוף מהזיכרון.

אחת מהשיטות שהוכחו כמוצלחות במיוחד לטיפול בלקות למידה היא שיטת רביב אותה למדתי בשנת 2000, המבוססת על הידיעה שמערכות ההבנה המוחיות שלנו כולל המערכות של רמת הקוגניציה הגבוהה ביותר מושרשות במודעות גופנית.

הטיפול בשיטת רביב מתקיים באמצעות תנועה שמשפרת את תפקודי המוח בתוך זמן קצר. את שיטת רביב הכרתי בזכות קשיי למידה של אחד מבני שאיתגרו אותי לחפש עבורו פתרונות שיעזרו לו לרכוש את הקריאה.

בבירור שערכתי התגלו לקות למידה והפרעת קשב. התהליכים הקונבנציונליים שניסינו לטיפול בלקות למידה וכללו ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לא הביאו לשינוי ותוך כדי חיפוש אחר פתרונות אחרים נתקלתי בשיטת רביב שנשמעה לי פנטסטית מכדי להיות אמיתית.

החשדנות שהתעוררה בי, הסקרנות הטבעית והייאוש הביאו אותי ללמוד את השיטה ולהתאמן על הבן, שתוך חודש וחצי שיפר את הקריאה ללא הכר. מאז ועד היום עזרתי למאות ילדים לשפר את כישורי הלמידה וחשוב מכך: הם שיפרו את האמון בעצמם ואת הביטחון העצמי.

היחסים שלהם עם ההורים בבית השתפרו פלאים כמו גם ההתנהלות החברתית. הטיפול בלקות למידה שמתקיים במקשיבים הוא שילוב של אימון תנועתי וקוגניטיבי בשיטת רביב לשיפור הקריאה והכתיבה, החשיבה המתמטית, הזיכרון, השליפה מהזיכרון, ההבעה, ועוד... עם אימון רגשי שמטרתו חיזוק הביטחון, העלאת המוטיבציה וכושר ההתמדה להשגת המטרות שאני מגדירה מראש יחד עם המתאמנים.

האימון לפיתוח כישורי למידה ומצויינות בשיטת רביב מתאים הן לילדים והן למבוגרים שרוצים לצמצם את הפער בין הפוטנציאל ובין ההישגים. מומלץ להתחיל טיפול בלקות למידה כמה שיותר קרוב לגיל 6 על מנת לא לזמן לילד חוויות של היעדר הצלחה בבית הספר שיש להן השלכות על הדימוי העצמי, הביטחון העצמי, המוטיבציה ומצב הרוח.

מתלבטים? רוצים להתייעץ?

צרו קשר  050-3597622

לשיחת ייעוץ ראשוני השאירו פרטים כאן
צור קשר
חייגו עכשיו
050-3597622

צרו איתנו קשר

Facebook אימייל Facebook Youtube